Werkzaamheden plaatsing blokhut, met dank aan alle sponsoren!

Gorssel, 21 januari 2021 

Beste buren op en in de directe nabijheid van het Acaciaplein, 

Het is al weer een paar maanden geleden dat we met een grote groep vrijwilligers (de werkgroep onderhoud speeltuin) bezig waren met het opknappen van de speeltuin. Binnenkort beginnen we aan de laatste fase, namelijk het plaatsen van de blokhut. Dat is een geschenk van woningbouwvereniging IJseldal Wonen aan onze buurt- en speeltuinvereniging Plein 9. Vanuit de blokhut kunnen we straks koffie, thee en fris schenken bij activiteiten op het plein en we kunnen onze spullen erin opslaan. Niet alleen IJsseldal Wonen draagt hieraan bij, ook De Poorte Grondwerk uit Joppe, Dick Voskamp Machine verhuur uit Brummen Installatiebedrijf Eeftink uit Epse en Kreunen Bouw uit Lochem dragen bij. 

In de week van 25 januari komt De Poorte graafwerkzaamheden doen. Er wordt een sleuf gegraven van 60 cm diep en 60 meter lang van de stroomkast naar de plaats van de blokhut voor een stroomkabel. Op de plek van de blokhut wordt een onderlaag gestort, waar een laag hoogzand op komt. Ook wordt er nog een zinkput geplaatst waar graafwerkzaamheden voor nodig zijn. Naar verwachting duurt dit werk ongeveer 2 dagen.

         



In de week van 15 februari worden er door Dick Voskamp tegels gebracht voor de vloer en op 17 februari wordt de blokhut geplaatst. Op zaterdag 20 februari wordt de vloer gelegd. 
Op zaterdag 27 februari wordt de blokhut geïsoleerd en in de week van 1 maart wordt er een keukentje geplaatst door Kreunen Bouw. De elektra in de blokhut wordt aangelegd door twee leden van de werkgroep onderhoud en ondergetekende. Tenslotte zal installatiebedrijf Eeftink in Epse de stroom aansluiten in de meterkast en de blokhut. De datum daarvan is nog niet bekend. 

Wij verzoeken jullie vriendelijk om in de week van 25 januari, in de week van 15 februari en op 27 februari de grote ingang hoek Acaciaplein/Elfuursweg vrij te houden van voertuigen. 

Met vriendelijk groet, 

Mede namens de overige leden van het bestuur van Buurt- en Speeltuinvereniging Plein 9, 

Ap Peppelenbos, voorzitter

Reacties